A kötelező biztosítás kalkulátort alaposan át kell tekinteni


Az autósok a legtöbb kedvezményt a kármentes vezetésért, a CASCO és lakásbiztosításokért adják, de a rengeteg kapcsolt termék kiválasztása körültekintést igényel. A kötelező biztosítás kalkulátor tartalmazza a biztosítók kiegészítőit, de hogy ezek mit is fedeznek, azt megfontoltan kell körbejárni.

A tapasztalt autós nem elégedik meg a biztosítója által kiküldött indexlevélben szereplő kedvezőnek tűnő díjjal, hiszen évek óta tapasztalható, hogy a hűséget büntetik, azaz magasabb KGFB díjat kínálnak, mint az új belépőknek. Az autósok sokszor a meglévő biztosításaikat felmondják, és ugyan oda kötik vissza, mivel így sokkal jobb a kötelező díja.

A biztosítók jelentős díjcsökkentései azt eredményezték, hogy a KGFB kalkulátor első találatai között alig van pár ezer forintnyi különbség, épp ezért a biztosítók a szolgáltatási versenyt erősítik. A régi kiegészítő biztosítások, mint a mini CASCO, a vadkár-, kátyúkár-, szélvédőkárbiztosításokon túl, olyan innovatív fejlesztésekkel is találkozhatunk, mint a parkolásbiztosítás, bónuszbiztosítás. Természetesen az együttkötést idén is jelentősen díjazzák, hiszen a CASCO-, és lakásbiztosításokkal történő együttkötések 30-60%-ot jelenthetnek a kötelező díjából.

Vissza