A kötelező biztosítás kötéseinél újabb rekord várható


A biztosítók 1990 óta folyamatosan küzdenek, de a elmúlt 20 év legnehezebb időszaka mégis a tavalyi év volt és az idei év lesz.

A biztosítókat súlytja a válság, az adókedvezmények megvonása és a különadóról nem is szólva. Az életbiztosításoknál a visszaesés a vártnál sajnos tovább tart. A nem életbiztosításoknál a gépkocsi ágazat esése  és a lakásbiztosítások csökkenése ad okot a szomorúságra. Hiába a hatalmas viharok, az árvíz és a rengeteg, hatalmas kár, az emberek ezek ellenére még sem kötnek lakásbiztosítást.

A KandH Biztosítónál az életbiztosítások és a nem életbiztosítások is csökkenést mutatnak. Itt a CASCO biztosítás az, ami igazán mélyponton van. Sőt a visszaesés tovább is fog tartani ugyanis a válság hatására az emberek nem vesznek új gépjárművet, az idősebb autókra pedig nem kötik meg a CASCO biztosítást.

A kötelező biztosításnál pedig újabb rekordot várnak a kötések terén. Mivel az emberek nagyon költségérzékenyek és a kötelező kalkulátorok segítségével a számukra a legmegfelelőbb és nem utolsó sorban a legolcsóbbat számíthatják ki KGFB-ből. Ez azt jelenti, hogy a tavalyi 1 millió kötelező kötés után, idén kb. 1,5 - 2 millió kötelező kötést várnak a biztosítási szakemberek. A kötelező biztosítási díjbevételek persze egyre kevesebbek lesznek, ami akárhogy is, de korrigálásra szorul majd a következő években, mivel az úgynevezett technikai eredmények egyre romlanak.

Vissza