A következő év pozitív irányban indulhat el


Jelenleg a biztosítás piacra az alacsony árak és az éles verseny a jelemző. Az Allianz Biztosító a kialakult helyzet ellenére is megszeretné őrizni a vezető pozícióját a biztosítási piacon. A 2010-es évet az árvízek, a viharok, jégverések és a vörösiszap kár jellemezte. Mintegy 40 milliárd Ft kárt fizettek ki a magyarországi biztosítók.

Ez az Allianz Biztosító működésén is meglátszott. Sőt a banki különadó is súlytotta a magyar biztosítókat. Ezen a címen az Allianz Biztosító mintegy 8,88 milliárd Ft-ot fizetett ki az államnak. Ez a különadó több biztosítót is a csőd szélére fog vinni, ugyanis az állam úgy határozta meg ennek a mértékét, hogy nem tudta, hogy a szektornak mekkora a jövedelmezősége.

Erre a különadóra még a válság is rátesz. Több ember nem tud költeni már a biztosításokra és ebben a helyzetben ez az első, amit az emberek megszüntetnek. Az új autó eladások is drasztikusan csökkentek, ezáltal a CASCO biztosítások is. De a KGFB piacon is meglátszanak a válság hatásai. Az Allianz Biztosító az életbiztosítás piacán viszont nagyobb eredményt ért el, ugyanis az ötödik helyről a második helyre ugrott fel.

A biztosító továbbá együttműködési szerződést kötött az FHB Jelzálogbankkal, így az Allianz Bank színvonalasabban szolgálja ki ügyfeleit. Sőt a szolgáltatások bővítésével további biztosítások értékesítésével is növelni tudja bevételeit.

Az Allianz Biztosító régi terveit megvalósítva új székházba tette át székhelyét, mely egy új, környezettudatos vállalat útjára tör.

A biztosító a 2011-es évben is a piaci versenynek megfelelően egyedülálló termékekkel, szolgáltatással, árakkal és megbízhatósággal van jelen a biztosítási piacon. A piac vezetése a további cél, díjbevétel növekedésre számít a pénzitézet a továbbiakban is.

Vissza