A munkáltató is adhat életbiztosítást a munkavállalónak


Ma már minden eshetőségre fel lehet készülni a piacról, van munkanélküliségi biztosítás, táppénzkiegészítésre is van termék, illetve lehet baleset és egészségbiztosítási termékeket találni. A kockázati életbiztosítás egy kockázati elemmel ellátott termék, amely halál esetén nyújt támogatást.

A biztosítás akár két személyre is megköthető, így a sajnálatos halálesetet követően a kedvezményes díj megmarad és a kárkifizetés is megtörténik. A unit linked életbiztosítások mindenképpen kifizetéssel érnek véget, vagy a futamidő végén, vagy haláleset bekövetkeztekor. A termékek általában tartalmaznak más egyéb szolgáltatásokat is.

A biztosítási csomag összeállítása a felmért kockázatok alapján kell hogy történjen. Azok a családok, akik hitellel terheltek, olyan, a családfőre kötött életbiztosítással kell hogy rendelkezzenek, amely a halála esetén a hiteltörlesztéseket kifizeti a család helyett. De fontos lehet az a szempont is, amikor a családfőt baleset vagy betegség éri és tartósan kiesik a pénzkeresetből.

Ma már lehet öt-hétezer forint körül olyan vegyes életbiztosításokat is találni, amelyek a váratlan eseményekre is fizetnek. A megfelelő termék kiválasztása csak alapos igény és kockázatfelmérést követően történhet, biztosítási szakember bevonásával.

Vissza