A táppénz szigorítás olcsón kiváltható


Balesetbiztosítás nem csak azoknak szükséges akik olyan munkát végeznek mely balesetveszélyes, henem mindenkinek. Az emberek mintegy 10%-a az, aki balesetbiztosítással rendelkezik hazánkban. Pedig egy otthoni baleset vagy az utakon történt balesetek szinte mindennaposak.

Évente közel 600 ezer emberrel történik valamilyen baleset az utakon. Ha valaki balesetbiztosítással rendelkezik, az valódi biztonságban tudhatja magát, mindösze pár ezer Ft-ból. Több milliós biztosítás ebből a pár ezer Ft-ből fedezhető, ha baj történik, ez óriási segítséget jelenthet. Most, hogy a kormány a táppénzrendszert átszervezte, egyre többen érdeklődnek.

Sajnos az emberek igen nagy része úgy gondolkodik, hogy vele nem történhet baj, mert vigyáz! Sőt még az extrém sportot űzők is csak olyan biztosítást kötnek, melyet a törvény ír elő. Nem egészítik ki más megfelelő biztosítással. Mivel az öngondoskodás még nem a legfontosabb a magyar emberek számára, így a balesetbiztosítások is csökkennek.

Az új táppénzrendszer május 1-től életbe lép. Ez azt jelenti, hogy eddig maximum napi 10 400 Ft most a felére csökken, tehát 5 200 Ft lesz. Ezt az intézkedést azért hozta a kormány, mert szeretné, ha a betegállományban töltött idő kevesebb lenne. Sokan ezt kihasználták és hónapokig töltötték az időt betegállományban. Viszont ez visszaüt azokra, akik egy huzamosabb kórházi ellátást kénytelenek végig csinálni. Ebben az esetben nagyon fontos lenne a megfelelő balesetbiztosítás. Egy összegű támogatást nyújt még akkor is, ha 365 napig tart a kórházi kezelés.

Az Union Biztosító felmérése alapján az embereknek nagyon fontos, hogy egy balesetbiztosítás minél több eseményt  foglaljon össze. A legfontosabb pedig a közúti baleset és a halál elleni védelem.

Ma Magyarországon ilyen biztosítással az emberek csak 10%-a rendelkezik, míg Angliában az emberek 70%-a köt ilyen balesetbiztosítást.

Ma már napi 40 Ft-ból lehet olyan balesetbiztosítást kötni, mely plasztikai helyreállító műtét vagy akár csőtükrözéses eljárást is fedez, nem beszélve a 365 napos kórházi ellátásról.

Ha balesetbiztosítást kötünk, előtte vegyük figyelembe, hogy mit szeretnénk, hogy mit tartalmazzon a csomag és természetesen mindezt az összeg figyelmebevételével.

Az extrém sportolók olyan balesetbiztosítással rendelkeznek, melyet az egészségpénztár fedez és ez számukra ingyenes, de ez csak olyan sérülésre nyújt fedezetet, mely életmentő beavatkozást jelent. Az ilyen sportot űzőknek fontos lenne plusz pénzért olyan szolgáltatással rendelkező balesetbiztosítást kötni, mely kiterjed az általuk űzött sport eseményeire is kiterjed.

Vissza