Állami biztosítás


Az állam minden gyermeket biztosít halálra, balesetre, csonttörésre és rokkantságra. De ez sajnos nem igazán elég. Fontos lenne további úgynevezett tanuló biztosítást is kötni mellé, mely az iskolán kívülre is biztosítja a gyermeket.

Tehát minden gyermeket, aki még nem töltötte be a 18. életévét, az állam biztosítja. Ez balesetre, halálra, csonttörésre vonatkozik. Sajnos ez elég keveset fizet, mintegy 200 ezer Ft, 300 ezer Ft és 3 ezer Ft-ot. Ezért lenne érdemes minden olyan szülőnek, aki nagyobb biztonságba szeretné tudni gyermekét, hogy emellé a biztosítás mellé kiegészítő biztosítást kössön. Ez a biztosítás baleset esetén nagyobb összegű térítést fizet, mint az állami biztosítás, és ez még a szünidőre is kiterjed.

Fontos azt is tudni, hogy az állam által részesített biztosítás egy kórházi műtétre vagy esetleges kórházi költségekre nem nyújt fedezetet.

Érdemes körbenézni a biztosítók közt, ugyanis vannak olyan társaságok, melyek speciális gyermekbetegségekre vagy éppen kullancscsípésre is fedezetet nyújtanak.

Vissza