Átlagosan -30%-ot estek a vállalati vagyonbiztosítások díjai


A növekvő verseny a piacon elérte a CASCO, KGFB és lakásbiztosítás után a vállalati vagyonbiztosítás és a szakmai felelősségbiztosítás területeit is. A FBAMSZ kalkulációja rámutatott, hogy a díjak -20-40%-ot estek az elmúlt évekhez képest, amellyel egy kisvállalkozás is milliókat tud megtakarítani, ha megfelelő biztosítási csomagot választ.

A vállalkozások a válság hatására még költségtakarékosabbak lettek, így a biztosítás díj mértéke fontosabb szempont lett, mint bármikor. Sajnos ennek a szemléletnek az érvényre juttatásában rendszerint fontos elemeket hagynak ki a biztosítás csomagból, amely komoly veszteséget jelenthet egy káresemény alkalmával.

A szektort immár jelentős alulbiztosítottság jellemzi, amely indokolatlan, hiszen a biztosítók a válság következtében komoly árcsökkentést hajtottak végre az elmúlt időszakban, amellyel az alulbiztosítottság elkerülésével díjat is lehet spórolni.

A költségek csökkentéséhez elengedhetetlen a független alkusz, és aki időt is akar megspórolni, annak ott a vállalati vagyonbiztosítás kalkulátor és a szakmai felelősségbiztosítás kalkulátor.

Vissza