Az elmúlt hetek viharai hatalmas károkat okoztak


A biztosítókhoz az elmúlt hetek viharkárai nyomán milliárdos kárbejelentés érkezett azoktól, akik rendelkeznek lakásbiztosítással. A bejelentések megközelítik a tízezres nagyságot és elsősorban Baranya, Pest Megye, illetve Budapest voltak az érintett területek.

A legnagyobb károkat a jégverés, felhőszakadás és a villámcsapások okozták. A lakásbiztosítás kalkulátorral egy átlagos magyar családi házra, havi pár ezer forintért lehet biztosítást kötni, viharkár ellen.

A biztosítók kárszakértői fokozott létszámban vannak az érintett térségben, hogy a károsultak helyzete mihamarabb rendeződjön és a kárfelmérés befejeződjön. A fokozódó nyári viharok okozta károk megelőzése és mérséklése az ügyfelek feladata és kötelessége. Amennyiben a kár bekövetkezik, készítsünk minél több fényképet, de ha azonnal a kárelhárításhoz kell fogni, a kárszakértő munkáját segítve, minél több információval kell rendelkezni a kárról.

Az ingatlanokon végzett folyamatos karbantartások segíthetik megelőzni, vagy minimalizálni a vihar által keletkező károkat.

Vissza