Az előző év rekord biztosítási kifizetései


90 milliárd Ft kártérítést fizetett ki az előző évben a Generali Biztosító. Ebben benne vanak a gépjármű károk, az életbiztosítások és a kegyetlen időjárás pusztításának kárai is.

Ennek nagy részét az időjárás káraira fizetette a biztosító. Itt az ingatlanok és az ingóságok kárai voltak a meghatározóak.

440 millió Ft kárt okozott az árvíz egy vízmű társaságnál, egy áramellátó társaságnál pedig a 220 kv-os vezetés lett zárlatos és a transzformátorok megrongálódtak. Itt a kár csaknem 300 millió Ft.

A Generali Biztosító tűzesetekre is nagy kárkifizetéseket bonyolított. Ilyen volt például egy budapesti társasház legfelső emeletén történt tűzeset, mely során az egész tetőszerkezet leégett. A kár 100 millió Ft-ra rúgott.

A második legnagyobb tűzeset kifizetése is a Generalihoz tatozott. Ez egy 1200 négyzetméteres bútorraktár leégése volt. Itt a kár 300 millió Ft.

Halálesetre 9 millió Ft-ot fizetett ki a Generali Biztosító a 2010-es évben.

Gépjárműkár is volt bőven, ebből a Generali által biztosított család mindhárom autóját ellopták. Itt az egyik autó CASCO biztosításának köszönhetően 4 millió Ft kártérítést kapott a tulajdonos.

Az előző évben mintegy 6 milliárd Ft-al többet fizetett ki a Generali Biztosító a bejelentett károkra, mint az előző években.

- életbiztosítás 32 milliárd Ft

- balesetbiztosításra 1,15 milliárd Ft

- egészségbiztosítás 650 millió Ft

Vagyonkárra mintegy 300 ezer bejelentés érkezett a biztosítóhoz, melynek értéke 32 milliárd Ft volt. Az elemi károk csak a gépjárművekben volt 320 milió Ft.

 

Vissza