Az évközi kötelező biztosítás váltás egyre inkább az előtérbe kerül


Tudatosabb kötelező biztosítás kötés és választás jellemzi az autósokat. Ennek elsőszámú oka, hogy az elmúlt években még az éves díjakban is alig van különbség az első négy-öt biztosító között, ami azt jelenti, hogy nem az ár, hanem a biztosító neve és a kínált plusz szolgáltatások is sokat nyomnak a latba.

Azok az autósok, akik kötelező biztosítás kalkulátorral néznek utána a biztosításuk díjának, 10-15 ezer forintot is tudnak spórolni, mégis, a novemberi kampányban az autósok harmada, évközben pedig csak az ötöde ellenőrzi a díjakat. Az évközi váltóknál sokszor elfeledkeznek a biztosítás fordulójáról és azért maradnak le a kötelező váltás lehetőségéről.

Az autósok egyre jobban figyelik a kismértékű KGFB díjkülönbözetek miatt a kiegészítő szolgáltatásokat és biztosításokat, mint például a mini CASCO-t is, ami évek óta az egyik legnépszerűbb CASCO termék a piacon, de van, aki vadkárkiegészítése miatt lesz npszerű. Aki vált, rendszerint 10-15 ezer forint körüli összeget tud megtakarítani éves szinten, amiért még mindig érdemes kalkulálni.

Vissza