Az öngondoskodás a legfontosabb


Az öngondoskodást erősebben kell képviselni, továbbá az alulbiztosítottságot meg kell szűntetni, a digitális átállást és a biztosítók tőkepozíciójának védelmét emelte ki.

A biztosítási szakma díjbevétele 1,5 évtizeden belül 150-ről 300 milliárd Ft-ra nőtt, ami nem túl fényes eredmény. Viszont a biztosítók tőkéjének helyzete igen stabil. A jövedelmezőség igen megcsappant, de a piaci átrendeződés elmaradt. Sajnos a vagyonbiztosítások, különösen a gépjárműbiztosítások csökkennek, viszont az egyszeri díjas életbiztosítások növekedésnek indultak.

A Mabisz elmondta, hogy 7 milliárd Ft kötelező és 8 milliárd Ft CASCO állománydíj tűnt el a piacról. Nagy probléma az új autók vásárlásának stagnálása és a frank alapú hitelek törlesztésének hatalmas gondja, ezenfelül a bankadó is súlytja a szektort.

A Mabisz fontosnak tarja továbbá azt is, hogy a kormány részéről is támogatás lépjen életre, hogy az emberek a saját megtakarításukkal legyenek ösztönözve a nyugdíj szempontjából. Tehát az öngondoskodás nagyon fontos, melyet a kormánynak érvényesítenie kell a lakosság felé.

Vissza