Az online biztosítási piac egyre jobban terjed


Az előrejelzések azt mutatják, hogy igen nagy fejlődés mutatkozik az online szerződéskötések számában. Felméréseket készítettek az emberek szokásait a biztosítási termékekkel kapcsolatban és az online használattal.

A kötelező biztosítással kapcsolatban az emberek többsége már online összehasonlító oldalakon kötik, de például utasbiztosítást még mindig a helyi biztosítóknál személyesen kötik vagy az utazási irodában.

Akik az Internetet használják, ők 94%-ban vannak, nekik nagyon fontos szempont, hogy a váratlan dolgokra is felkészülve kössék biztosításaikat.

Az idősebbekre, 50 év felett a jövő orientáltság jellemző és a hosszú távú látásmód. Még a családosokra is ez jellemző és még azokra akik 250 ezer Ft-os havi jövedelemmel rendelkeznek.

A felmérés még arról is szólt, hogy a biztosításkötéshez milyen csatornáka használnak az emberek. Például a KGFB kötéséhez az online alkuszcégek honlapját részesítik előnyben. Ez az ügyfelek 71%-át teszik ki és kb. 1-1,5 órát töltenek itt.

Az élet, baleset és lakásbiztosításoknál inkább ügynökök segítségét kérik. Ez az ügyfelek18%, 17% és 20%-át érinti. A CASCO biztosítás megkötésénél mindhárom csatornát felkeresik a szerződni vágyók. Az utasbiztosítás az, ahol az emberek ragaszkodnak aszemélyes kontaktushoz.

Vissza