Biztos a magyar biztosítók helyzete


A magyar biztosítási piacnak biztos tőke háttere van. Jövedelmezősége igen vissza esett, melyet a különadó és az óriási természeti katasztrófák is hozzá segítettek. Ezért új területekre van szüksége a biztosítási piacnak, melyhez a magyar kormánynak is hozzá kell járulnia.

Az elmúlt egy évben csak a CIG Pannónia Biztosító tudta növelni részesedését, a többi biztosító stagnált. A vagyonbiztosítások (CASCO, KGFB, lakásbiztosítás) folyamatosan csökkennek, az egyszeri díjas életbiztosítások viszont növekedést mutatnak.

Az gépjárműbiztosítás területén összesen 15 milliárd Ft többlet bevétel tűnt el. Ez látszik az új autók vásárlásának stagnálásán is. A biztosítási piac jövője a magyar gazdasági piac jövőjétől függ.

A szektor a digitalizálást is teljesen átszervezi. Ez már elindult az online értékesítésekkel, de az igazi előny az, hogy sokkal többet tudni meg az ügyfelekről és biztosabban lehet dönteni a biztosítók árainak kialakításáról  is.

Fontos, hogy az embereket ösztönözzék a megtakarításra a nyúgdíjas évekre! A nyugdíjrendszer átalakítása után fontos az öngondoskodás.

Vissza