Biztosítás az utolsó búcsúztatásra.


Több biztosító már rendelkezik olyan biztosítási termékkel, az idősebb korosztály számára, mellyel a temetkezés költségeit állja. E megkötött biztosításokból tavalyi időszakban 360 millió Ft folyt be, míg egy statisztika adatai szerint a magyarok temetésre 30-40 millió Ft-ot költöttek.

Közép Európában az ilyen biztosítás már elfogadott és Magyarországon először az Aegon Biztosító indította útjára ezt a terméket. A termék Gondviselés Életbiztosítás néven szerepel és 50 év kor felett köthető meg, ami már havi 3000 Ft-tól kapható.

-Az ING Biztosító is rendelkezik a Naplemente Életbiztosításával. Náluk is 50-70 év között köthető meg. A biztosított balesetben bekövetkezett halálakor a teljes biztosítás összegét, a más természetű halálozás esetén az első két évben befizetett összeg harmadát, majd a teljes összeget fizeti ki a biztosító.

-A Groupama Biztosító Szelence életbiztosításánál 5-25 év közötti kifizetés választható. Itt a kifizetés után is élethosszig tart a biztosítottság.

-Az UniQa-nál pedig alapbiztosításként kb 100-200 ezer Ft összeg a halál bekövetkeztekor a temetési költségekre szolgál. Ezt igazolt számla ellenében fizeti ki a kedvezményezetteknek.

Vissza