Jobb lesz az évközben hirdetett kötelező biztosítás


A tapasztalatok alapján, akik év közben válthatnak KGFB-t, lényegesen ritkábban teszik, illetve a motivációjuk is más, mint a kampányban váltó társaiké. Mivel a biztosítók januártól év közben is módosíthatnak a díjakon, így a kampányidőszakon kívül is komolyabb árharcra lehet számítani.

Egy törvényi módosítás lehetővé teszi a biztosítók részére, hogy évközben is reagálhassanak a piaci változásokra és új díjakat hirdethessenek meg. A tarifa módosításnak is szabályai vannak, ahol a biztosító köteles az árváltozást legalább hat hónappal előtte bejelenteni és a Felügyelet oldalán azt meghirdetni. A már megkötött szerződések díjait nem érintik ezek a változások, azok az egy éves időtartamuk alatt nem módosíthatók továbbra sem.

Jelenleg a kötelező biztosítások évfordulójának kétharmada esik január elsejére, amely évi félmillióval csökken, hiszen évente az autókereskedők ennyi autót értékesítenek. 2010. óta az év közben vásárolt gépjárművek biztosításának fordulónapja a vásárlás időpontja.

A kampányidőszakon kívül váltók nem csak a KGFB árát, hanem a kínált szolgáltatásokat is figyelembe veszik, amellyel sokkal tudatosabban váltanak a kötelező biztosítás kalkulátor adatai szerint.

Vissza