Kemény biztosítási árverseny


Az Union Biztosító a 2009-es hatalmas árversenyében is növekedést tudott produkálni. De az idei év árversenyéből már szeretne kimaradni.

Ez azt jelenti, hogy tavaly mintegy 28.8 millió Ft-nyi árbevétellel számolhatott el.

A MABISZ bejegyzései szerint az életbiztosítás is és a nem életbiztosítás is csökkenést mutatott, ami a rendszerváltás óta nem látott esemény a biztosítási piacon. Sőt, az sem segít a növekedés elérésében, hogy az életbiztosításoknál az adókedvezményt megszüntették.

Az Union Biztosító nagy bevételt könyvelhetett el a nem életbiztosítások kötésének bevételéből és a vállalatai vagyon és felelősség biztosítás kötéséből. A lakásbiztosítás kötések 12 %-al növekedtek, a CASCO 23 %-al.

Az életbiztosítási szerződései 17%-al nőttek, tehát több mint 500 ezer biztosítottja van az Union Biztosítónak.

A lakosság csökkenő megtakarítása vagy éppen a már nem meglévő megtakarítása, a cafeteria megadóztatása, a jövedelmek csökkenése, a gazdasági válság mind-mind a biztosítások csökkenését is eredményezi, ami azt jelenti, hogy a 2010-es év is hatalmas árversenyt von maga után a biztosítási piacon.

Ennek ellenére az Union Biztosító szerződés szám növekedéssel számol. Ugyanis új befektetésekkel rukkol elő, mint például az aranyba fektetés, pénzügyi részekbe fektető alap, stb.

Vissza