Legyen tisztában a kárrendezés kevésbé ismert tényeivel is!


Baleset, vagy koccanás esetén jól tudjuk, éppen elég az ezzel járó idegeskedés, melyet csak még tovább fokozhat, ha a biztosító társaság nem kívánja a teljes kárösszeget kifizetni számunkra. A szerződés alapján természetesen köteles helytállni a káresemény kapcsán bekövetkezett kárért, de mindenesetre jó, ha tudja, hogy elég komoly vizsgálatok előzik meg, míg költségei fedezve lesznek. A Casco biztosítás kárrendezése is időbe telik!

A Casco biztosítás esetében nem csak az képezi vizsgálat tárgyát, hogy valóban a balesettel összefüggésben károsodott-e meg a gépjármű, hanem a helyreállítás indokoltságát is. Arra tehát ne számítson, hogy egy kisebb koccanás ürügyén majd kicserélteti a már erre megérett alkatrészt. A biztosító társaság, ahol megkötöttük Casco biztosításunkat szakember bevonásával néz utána, hogy minden a szerződésben foglaltak szerint történik-e, s csak ebben az esetben vállalja át a költségeket.

Ha nem mi vagyunk a hibásak az utakon történtekért, akkor az önerőből fizetetteket biztosítónk az ellenérdekű fél biztosítójával megfizetteti majd számunkra. Gyakori hiányosság az ügyfelek részéről, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy káresemény bekövetkeztekor a biztosító társaság az év hátralevő részére még kifizetetlen díjakat is követelheti. Természetesen ez a szerződésből adódóan elszámolási kötelezettséggel párosul a biztosító részéről.

Vissza