Magyarországon nagyon sok az alulbiztosított vállalkozás


A vállalati vagyonbiztosítást egye kedvezőbb feltételek mellett kötheik meg a vállalatok. Ez azt jelenti, hogy például 2008 óta mintegy -40%-al olcsóbb biztosítás díj mellett fedezhetik a vállalati kockázatokat.

Az a vállakozás, aki csak néhány alkalmazottal dolgozik, már az is milliókat spórolhat meg. A vállalatok jellemzője a biztosítás díj érzékenység. Csak hogy spóroljanak, fontos veszteségeket fedező kockázatokat hagynak ki a biztosítási szerződésből. Ezért óriási nagy veszély egy nem megfelelően biztosított vállalat. Az átlagos biztosítás díj egyre jobban csökken. Három évvel ezelőtti árakhoz képest, most talán a harmadát kell fizetni ugyanarra a konstrukcióra.

Egy ilyen biztosítás megkötésénél elkerülhetetlen egy független alkusz. Ő segít a kárügyintézés lebonyolításában, jogi is támogatást nyújt.

Fontos megemlíteni, hogy nagy áldozat ez a díjcsökkenés annak ellenére, hogy az elmúlt években igen megnőtt a természeti katasztrófák száma és veszélyessége is. Láthattuk a hatalmas árvízeket, esőzéseket, vihatokat, vörösiszap-katasztrófát.

Vissza