Mi történik a nem fizetett CASCO biztosításokkal?


Egyre több autós kénytelen megválni anyagi okokból a CASCO biztosításától. Sokan egyszerűen nem fizetik be az esedékes biztosítás díját, amelynek következtében a biztosítók felmondták a szerződést. Ennek most úgy néz ki vége, a biztosítók mennek a díjuk után.

A határozatlan időre létrejött szerződés okán, a szerződés megszűntetéséhez szükség van a szerződés szabályos felmondására. Ezt a kötelező biztosításhoz hasonlóan, a biztosítás fordulónapját megelőző harmincadik napig lehet megtenni írásban.

A legtöbb biztosító a nem fizetett CASCO díjjal kapcsolatban 30 nap után küld egy felszólítást, majd 60 napot követően a törlési értesítő is megérkezik. Mivel a biztosító eddig a pontig kockázatban állt, eddig az időpontig követeli is magának a díj összegét. Több biztosító a korábbiakkal ellentétben a bírósági utat választja a helyzet rendezésére.

De létezik egy-két olyan biztosító, aki nem törli a biztosítást, hanem folyamatosan küldi a felszólítást. Ebben az esetben a Biztosító reménykedik abban, hogy az ügyféltől be tudja hajtani az elmaradt díjat.

Vissza