Milyen fajta lakásbiztosításra lehet szükségünk?


Egy ingatlan biztosítása nem kötelező, de mindenki számára ajánlott, főleg ha az otthonáról van szó. Nagyon sok kondícióval rendelkező lakásbiztosítás köthető meg, melyek más és más káresetekre vonatkozhatnak. Van olyan lakásbiztosítás, ami csak magát az ingatlant és a benne lévő ingóságokat nem biztosítja. Ebben az esetben a berendezésre is kell kötni egy külön csomagot.

Ha nagyon sok értékes bútorral, régiséggel van tele az otthonunk, akkor ezekre kiterjesztve kell megkötni a lakásbiztosítást.

Egy nagyon hasznos kis kalkulátor segítségével tudjuk kiszámoltatni azt, hogy a lakásbiztosításunk mennyibe fog kerülni, ha az adott csomagot kötjük meg. Nézzen körbe ezen a weblapon, mert olyan információkat kaphat, melyek egy kicsit segítenek kiigazodni a lakásbiztosítások terén.

Sokan nem tudják azt, hogy ha van lakásbiztosításuk, akkor az pontosan mire is vonatkozik. Ha betörik az ablak, azt is kifizetheti a biztosító, de ezt nagyon sokan nem is tudják.

Ha nagyobb vihar van és egy pár cserép lerepül a tetőről, akkor azt is bejelenthetjük és a lakásbiztosítás segítségével meg lesz térítve a kárunk. Érdemes az otthonunkra egy jó csomagot kötni, mert így egy esetleges nagy kár költségei alól mentesülhetünk.

Vissza