Milyen káresetektől félünk a legjobban és mire kötünk lakásbiztosítást?


A Generali ügyfelei leginkább a csőtörést tartják a legvalószínűbb káresetnek, de az időjárástól, a tűztől és a betöréses lopástól félnek a leginkább, mivel ezek a legpusztítóbbak. Az elmúlt pár évben olyan katasztrófa évek is voltak, amelynek hatására a lakásbiztosítás díjak emelkedésétől is tartani lehetett.

A Generali Biztosító megújított Házőrző lakásbiztosítása révén, mindenkinek lehetősége nyílott arra, hogy a messzemenő részletekig a saját igényeihez igazítsa az ingatlanbiztosítását. A biztosító több új innovatív elemet is kínál, amelyek eddig nem szerepeltek más biztosítók kínálatában.

Az ügyfelek kétharmada szenvedett már valamilyen kárt, majd negyedük pedig még soha. A felmérés rámutatott, hogy a betöréses lopás, a viharkár, és a csőtörés volt a leggyakoribb káresemény és ennek megfelelően a csőtörésre számít az emberek többsége is.

A biztosító kárstatisztikája szerint, 2011-ben 200 ezer kárbejelentés és 10 milliárdos kárkifizetés történt. Ebből a csőtörésre 70 ezer bejelentés és 3,5 milliárd forint kárkifizetés esik. Ezt követi az elemi károk 42 ezer bejelentéssel és 3 milliárdos kárkifizetéssel.

A biztosító szerint a károk hat kockázati elemmel szinte teljesen lefedhetők, így az ügyfelek a hat elemen felül számos kiegészítő biztosítást köthet a lakásbiztosítás mellé, amely az élethelyzetükhöz igazítható. Megjelent a kínálatban a nyaraláshoz szánt időjárás-biztosítás, az öko csomag, a trükkös lopás, a sporteszközök biztosítása, a kórházi lopás, a gyerekbetegség, az iskolai lopás eseteire köthető kiegészítések, melyeket a lakásbiztosítás kalkulátorral is elérhetünk.

Vissza