Nem fizet a CASCO, ha...


Számos kizáró tényező van a biztosítók szabályzataiban, amelyek esetén nem fizetik ki a keletkező kárt. A biztosítók rendkívül szigorúan kezelik ezeket az eseteket a kárrendezések során, így nem árt tisztában lenni már a CASCO biztosítás szerződés előtt, hogy melyek a problémás esetek a biztosítónál.

A teljes CASCO sem fizet gondatlanság esetén, így ha télen kevés, vagy hiányzik a fagyálló a gépjárműből és a fagy kárt okoz, a kár mértékétől függetlenül, a biztosító nem térít. A szabályzatokban pontos leírást kapunk azokról az országokról, ahová nem mehetünk, illetve a biztosító mentesül mindennemű kár alól. Kerüljük azokat az országokat is, ahol tüntetések, polgárháborús helyzet, vagy háború van.

A rakomány helytelen rögzítéséből, vagy a tetőcsomagtartó túlterheléséből bekövetkező károk alól is kilépnek a biztosítók, ha azok kárt okoznának. A rosszul bezárt, vagy éppen a nyitott gépjárművek esetében sincs ez másként, ráadásul, ha lopást követően nem tudunk elszámolni a gépjármű kulcsaival és papírjaival, a biztosítók nem térítenek.

A biztosító vizsgálja a vezető felelős viselkedését is, azaz ittas, drogos állapotban történő baleset esetén, gyorshajtás vagy bűncselekmény megvalósításakor keletkezett károkat sem térítik. Fontos az is, hogy a szerződésben vállalt vezetőkre vonatkozó életkor minimumot sem érdemes átlépni a kizárás miatt.

Vissza