Nem túl optimisták a magyar biztosítók


Aggodalmuknak adtak hangot a biztosítók munkatársai, mivel a nyugdíjváltozások és adóváltozások nem sok optimizmusra adnak okot. Továbbá a különadó egyértelmű negatívum. Úgy vélik, hogy a jövőben a biztosítási piac stagnálni fog.

A Generali Providencia képviselői ez ellen szóltak fel, ugyanis szerintük a társadalom nem létezhet biztosítások nélkül. A legfontosabb feladat, hogy az extrém helyzetekben is támogassák a lakosságot, akár van különadó, akár nem. Az alaptevékenységet a kormány intézkedései nem befolyásolják.

Az adócsökkenés a nyugdíjpénztárakból jelent meg, mondta az ING Biztosító résztvevője. Azt nem tudni még, hogy az emberek milyen módon fogják biztosításra költeni pénzüket, de az biztos, hogy a rendszeres díjas programokra lesz az érdeklődés kicsúcsosodva. Szerintük a biztosítók nagyobb terhet vállaltak a bankoknál is.

Az Allianz szerint a biztosítási szféra fellendülése a kormány támogatása és a biztosítási szakma nagyfokú erőfeszítéseivel érhető el. Szerintük a különadó fennmaradása nem szolgálja a lakosság érdekeit.

Van, aki azt mondta, hogy a nyugdíjreform a biztosítókat szolgálta azzal, hogy az embereket ráébresztették az öngondoskodásra, megtakarításra.

Vissza