Örök kérdés: az EEK mellé kössünk-e utasbiztosítást?


Nagyon úgy tűnik, nem eleget beszélünk arról, hogy EEK vagy utasbiztosítás, utasbiztosítás kalkulátorral megkötött, számunkra legideálisabb utasbiztosítás vagy az alap, korántsem teljes körű fedezetet nyújtó, ám ingyenes EEK.

Az Európai Egészségügyi Kártya az Uniós országokban orvosi ellátásra jogosít fel bennünket, ugyanakkor ez még nem váltja ki az utasbiztosítás kalkulátorral megköthető biztosítottságunkat. Ugyanis egy külföldi utazás során egyéb kár is érhet bennünket, mint az, hogy ne adj’ isten megsérülünk.

A kártyának ugyanis komoly korlátai vannak az utasbiztosítással szemben, például a magánorvosoknál igénybe vett szolgáltatásokat sem fedezi, márpedig ez külföldön nagyon drága tud lenni.

Nem szabad elfelejteni, hogy egy teljes körű utasbiztosítás, amit kedvünk szerint akár egy órával indulás előtt is meg köthetünk, az utasbiztosítás kalkulátor segítségével napi pár száz forintból kijön.

Ami alap esetben is tartalmazza a betegbiztosítást, balesetbiztosítást, poggyászbiztosítást, és olykor jogvédelmet is, négy olyan fontos védelem, ami nélkül nem utazhatunk el.

Vissza