Sokan kötik a biztosítás szerződésüket online


Európai szinten a másodikak vagyunk, hogy tízből egy ember már kötött az interneten valamilyen biztosítás szerződést. Ennek térnyerése nem sokban különbözik más online vásárlásnál, itt is a gyorsaság, a kényelem, a könnyebb elérhetőség a legfontosabb.

A kötelező biztosításnál a legfontosabb még mindig az ár olcsósága a mérvadó, de egyre többen az elmúlt években már úgy látják, ha egy olcsó ajánlattal rendelkező társaság, ami nem túl ismert, azzal már nem szívesen kötnek szerződést.

A lakásbiztosításnál is fontos az ár, de már a szolgáltatást is nagyon sokan a legfontosabb szempontnak tartják. Ha összehasonlításokat végzünk, van hogy ugyanarra az ingatlanra 16 ezer Ft-os ajánlatot és akár 26 ezer Ft-os -t is találunk.

Az utasbiztosításnál már megfontolják az emberek, hogy mi az úticél, az ország sajátosságai, hogy hány napot szeretnének ott tölteni, így már a nagyobb szolgáltatásokkal rendelkező csomagokat választják.

Az online biztosítás kötésnél már nagyobb a lehetőség. Itt össze lehet hasonlítani a többi biztosító ajánlatát, kedvezményekben részesülhetünk, kényelmesen intézhetjük otthonról a fotelból, gyors és rögtön e-mailen megkapjuk a kötvényt is.

Vissza