Társ a házban, az új Allianz pályázat


Az Allianz Biztosító 2011. február 2-tól hirdette meg a Társ a házban című pályázatát, mellyel a lakóközösségeken, társasházakon szeretne segíteni. Eszerint a társasházak, lakásszövetkezetek, amelyek rendelkeznek úgynevezett lakóközösség biztosítással, pályázhatnak a lakóközösségük, társasházuk, környezetük fejlesztésére, korszerűsítésére és ezek finanszírozására.

Az a lakóközösség, mely a legkörnyzettudatosabb, az Allianz Biztosító különdíjjal is jutalmazza. Tehát, aki a díjat megnyeri, 13 millió Ft-al jutalmazza meg a biztosító.

Az Allianz Biztosító több éve elindította már et a pályázatot, mellyel azt kívánja elérni, hogy minnél több lakóépület legyen rendben az országban, játszótérek biztonságossá tétele, és a lakókörnyezet tisztasága, környezettudatossága Magyarországon.

Mióta az első pályázat kiírásra került, több, mint 1600 pályázat érkezett be. 116 terv megvalósítására közel 71 millió Ft lett kiutalva. 40 település kapta meg a zsűri álta odaítélt pénzösszeget. Ez is bizonyítja, hogy ígény van ezekre a pályázatokra. Az embereknek egyre fontosabb a szép, ápolt, tiszta, biztonságos környezet.

Ebben a programmban a lakóközösségek meg tudják valósítani a kikapcsolódást, az egészséges életmódhoz szükséges feltételeket, pihenőhelyeket, kerti sütőket, padokat, babkocsitárolókat, stb...

Az úgynevezett Gondoskodó programm pedig a zöldterületek kialakítását, a kertek létrehozását, belső udvarok burkolását, stb...

A klíma különdíjat pedig az kaphatja, aki a környezetvédelemmel, alternatív energiafelhasználással tervezi meg a pályázatban leírtakat.

Vissza