Tartásdíjat nem fizetők ellen is van biztosítás


Körülbelül 10 ezer fölött van azon elvált szülők száma, aik rendszeresen nem fizetnek tartásdíjat. 9 ezer olyan gyermekről van ismeret, akik rendszeresen állami segítségre szorulnak a nem fizető vagy sumákoló szűlője miatt. Egyre több biztosító rendelkezik már olyan ajánlattal, amely jövedelemkiesési helyzetekre ad megoldást.

Ilyen a munkanélküliség biztosítás, keresőképtelenséget okozó betegségre biztosítás. Viszont a tartásdíj elleni biztosítás még teljesen új. Viszont az ACE Biztosító előrukkolt a tartásdíj-biztosítással.

Országunkban a felmérések szerint minden 10. ember elvált. A tartásdíj a jövedelem 15 -20%-a, melyet a volt társnak kell kifizetni. A Végrehajtói Kamara felmérése szerint pedig a tartásdíj nem fizetése miatt körülbelül évente 10 ezer végrehajtás történik. A KSH szerint a 2009-es évben több, mint 8850 kiskorú után fizetett az állam úgynevezett tartásdíj megelőzést, tehát ezek a tartásdíjak bírósági úton sem behajthatók.

Tehát az ACE álta kidolgozott tartásdíj-biztosításnál a tartásdíj elmaradására fizetendő ez az összeg az ügyfélnek. Erre a biztosításra már korábban is nagy szükség lett volna, ugyanis Magyarországon az elváltak száma 800 ezer. Úgy tűnik igen nagy szükség van erre a biztosításra.

Az összeg kifizetésének a feltétele a végrehajtási eljárás kezdeményezése. Ezt a szolgáltatást OTP számlával lehet igénybe venni. Az ACE úgy tervezete meg ezt a biztosítás csomagját, hogy aik alacsony jövedelemmel rendelkeznek, azok is ki tudják fizetni, tehát ez az összeg 40 - 120 ezer FT-ig terjedhet ki és 9 hónapon át fizet a biztosító. A díjat az iskolai végzettség, a lakhely befolyásolja.

Más biztosítók ezt a tartásdíj biztosítást hozzá kapcsolná az életbiztosításhoz vagy bankhitelhez.

Vissza