Vállalkozói biztosítás


A vállalkozói biztosítás csökkent a gazdasági válság hatására. Ezek a vagyon és felelősségbiztosítások még mindig nagyon fontosak a vállalkozóknak. Sok vállalkozás a felmondás helyett a késleltetett fizetést választja.

Ekkor a biztosító még 30 napig fenntartja a megkötött biztosítást. Viszont ha nincs fizetés, a biztosító törli a szerződést. Biztosítás nélkül működtetni egy vállalkozást nagyon kockázatos, így általában mindig megtörténik a fizetés 30 napon belül.

A szerződések számának növekedését a felelősség biztosítás szempontjából az európai uniós kapcsolatok létrehozása és egyre több pályázati részvétel erősíti. A biztosítás fedezeti összege is növekszik, de még korántsem annyira, mint az Eu-ban, ahol ez 1 millió Euro körüli összeg.

A felelősség biztosítás szempontjából az alkuszok versenyeztetnek, mivel a tarifák egy-egy biztosítónál 3 szorosa is lehet.

Egy felelősség biztosítás kötése előtt hasonlítsuk össze több biztosító ajánlatát és tarifáit. Nem biztos, hogy a legolcsóbb a legmegfelelőbb. Ha többet fizet az ember a megfelelő biztosításért, a cége több százezer Ft-ot is megspórolhat.

Vissza