A biztosító is felmondhatja a KGFB szerződést


Az autósok még a két éve bevezetett kötelező biztosítás átkötési szabályokat sem szokták meg, de azzal szinte senki nincs tisztában, hogy az esetleges túlzott kockázatok következtében évente egyszer a biztosító is felmondhatja a KGFB szerződést.

2010. januárjától vásárolt autókra mindig a vásárlás időpontja a biztosítás fordulónapja, míg a többség a novemberi átkötési szezonba vált biztosítót. A novemberi váltók számának és a KGFB díjak folyamatos csökkenése következtében a nagy átkötési hullámok letűnőben vannak.

A biztosítók jövőre 5-6%-os további díjcsökkentést várnak, de az elmúlt évek díjcsökkentéseit a biztosítók azokkal az ügyfeleikkel fizettetik meg, akik nem váltanak, még ha a kiküldött indexlevélben a kármentes múlt ellenére is növelik a díjakat.

A nagy biztosítók komoly ügyfélvesztést könyvelhettek el, amely a kis társaságoknál csapódott le, az alacsony díjaknak köszönhetően. A kis biztosítók lassan kénytelenek lesznek emelni a KGFB díjakon, amely ismét átrendeződést fog generálni.

A biztosító társaságok több indok miatt mondhatja fel a szerződést az autósnak. A legtöbbször díjnemfizetéssel szüntetik meg a szerződéseket, de gyakran előfordul, hogy egy adminisztrációs hiba folytán mondják fel a szerződést. ez általában a novemberi kampányt követően történik.

Egy szerződést viszont a biztosítók akkor is felmondhatják, ha az autós túl nagy kockázatot jelent a társaságnak. Ezt egy évben egyszer tehetik meg. Ilyenkor az érintett autós nem köthet ugyan ennél a biztosítónál egy éven belül újabb szerződést, de a 30 napos felmondási idő alatt a kötelező biztosítás kalkulátorral minden ajánlatot megismerhet.

Vissza