A biztosítók inkorrekt módon rendezik a KGFB károkat?


A MABISZ-nál feljelentette a biztosítókat a Gépjármű Márkakereskedések Országos Szövetsége. Szerintük a biztosítók a kötelező biztosítási károkat inkorrekt módon rendezik. Miszerint többször megesett már, hogy a károsult autót totálkárossá minősíti, majd azt a papírok meghamisításával újra forgalomba engedi. A PSZÁF meg is kezdte a vizsgálatokat.

Sajnos az új kgfb törvény oda vezetett, hogy a biztosítók a vétlen autóst meggyőzik arról, hogy a gyorsabb kárrendezéssel jobban jár, mivel hamarabb jut majd a pénzéhez, de arról nem kapnak az autósok információt, hogy ez az összeg a kár mindössze 48%-a.

A magyar Gépjármű Importőrök Egyesülete ugyanazt a bánásmódot követeli meg közleményében a biztosítóktól a biztosítottjaik felé, mint az Európai Unió országaiban saját állampolgáraik. Tehát a biztosítottakat minden esetben informálják a gyorsított kárrendezéssel kapcsolatban, és ők dönthessék el, hogy ennek alávetik e magukat vagy sem. Sőt arról is értesítsék a károsultakat, hogy gépjárművek mennyire sérült és milyen árkategóriába esik javíttatásuk.

Az egyesület felhívja a figyelmet, hogy a készpénzes javítás olcsóbb, így a biztosítók a velük szerződésben álló szervizekkel javíttatják a gépjárműveket, így azokat jobb gazdasági helyzetbe hozva.

A márkaszervizek és független autójavítók legálisan, több kedvezménnyel, az autós pénztárcájához mérten kínálja fel a javíttatást.

A GPE azt is hangsúlyozza, hogy a biztosítók ezen művelet a biztosítók érdekeivel ellentétesek. A biztosítóknak is fekete gazdaság ellen kellene fellépniük!

Vissza