A hétvégén jelennek meg a KGFB tarifák


A Népszavában és a Magyar Hírlapban szombaton jelentek meg a magyarországi tizennégy biztosító 2011-es KGFB tarifái. A megjelelnt kötelező biztosítás tarifatáblák közül a legkisebb két oldalas a leghosszabb tizennégy oldalas volt.

A MABISZ is kisajátított magának három oldalt, az általános információk közlésére. Ebben ismertette továbbá az országhatáron kötött biztosításokat és a fedezetlenségi díjakra hívja fel a figyelmet. Ezt a díjat arra az időre kell fizetni, mikor a kötelező biztosítást az ügyfél nem fizeti. Ez a díj sokkal drágább, mintha időben és rendesen fizettük volna a kötelező biztosítás díját.

A leghosszabb, tizennégy oldalas kötelező tarifa táblázatot a Generali Biztosító tudhatja magáénak. Ebben levezeti először a települések szerinti majd a bonusz malusz besorolást és az életkor függvényében a motor teljesíménye alapú biztosítás számítás díját. Külön megemlíti a veterán autók számítását és a VIP ügyfelekét. Kedvezményeket adnak azoknak, akik kötelező biztosításuk mellé más biztosítást is kötnek a biztosítónál.

Az Allianz Biztosító, mely magyarországi piacvezető, hat és fél oldalon át taglalja a táblázatot. A szerződők életkorára pontokat kapnak ezt vetik össze a motor teljesítményével, a településsel és a gépjármű típusával.

Az Aegon Biztosító a motor teljesítményén belül a hengerűrtartalmat is vizsgálja. A motor teljesítménye és az életkor függvényében adja meg a KGFB tarifákat a biztosító. A terület szerinti csoportosítás is befolyásolja az árat.

A Genertel Biztosító 5 oldalon át bontja fel táblázatát. A motor teljesítményén belül a hengerűrtartalmat is figyelembe veszi. Az életkor és a település valamint az autó típusa is beleszól a kötelező biztosítás tarifába.

A K and H Biztosító 12 kedvezményt sorol fel. Ebben szerepel a 2001 előtt gyártott gépjárművekre, akik az e-mail címüket megadják és természetesen akik a KGFB mellé más biztosítást is kötnek a biztosítónál.

A KÖBE is differenciál a hengerűrtartalommal a motor teljesítményén belül.

Az Astra Biztosító, mely most lépett be a magyarországi biztosító piacra, a legegyszerűbb és legátláthatóbb táblázatot adta meg. Az életkor, a település  és a motor teljesítménye alapján.

A Posta Biztosító külön díjat ad meg a kampányra és a következő időszakra. A Signal, az MKB Biztosítók 5-5 települést ad meg, az életkor és a motor teljesítménye alapján számol. A Wabard Biztosító pedig képleteket adott meg a biztosítási díj kiszámításához.

Kötelező biztosítás kalkulátor számolja mind a tizennégy biztosító díját és a fedezetlenségi díjat is!

Vissza