A kötelező biztosítás váltás szokásai


Több felmérést is készítettek már a kötelező biztosításban, hogy az autósok mi alapján választanak biztosítót vagy biztosítási alkuszt. A biztosítási alkusz cégeket leginkább véletlen szerűen vagy megszokás alapján választják ki az autósok.

Az online rendszeren a keresőn keresztül leginkább, vagy még a reklámok is szerepet játszanak.

Az alkuszok legfőbb pozitívuma, hogy a kötelező biztosítás kalkulátor egyszerűsége, gyorsasága, az ögyintézés és az árgarancia a legfontosabb az autósok számára. Az árgarancia fontos a számukra, de sokan nincsenek tisztában a pontos fogalom jelentésével. A megkérdezettek nagy része ismerte a legnagyobb alkuszcégeket. Volt, aki azt gondolta, hogy az alkuszokon keresztül drágábbak a biztosítási díjak, tehát többen nem is tudják, hogy a biztosító meghirdetett tarifáitól eltérni tilos. De többen kipróblva mondták, hogy lehetnek eltérések, de az biztos, hogy az alkusz cég javára.

A kötelező biztosítás kalkulátorokkal mintegy 2 millió díjszámítás történt eddig a KGFB tarifahirdetés óta. Az átlagdíj most 17500 Ft, ami tavaly 24 ezer Ft volt. A szerződés kötések nagy része az Allianzé, a K and H-é és az Astra Biztosítóé. Az árversenyt tehát ők nyerték.

Vissza