A kötelező kedvezményei


Nem csak a kötelező biztosítás, hanem a CASCO biztosítás is olcsóbb lett, sőt a CASCO-n többet lehet spórolni. A KGFB kedvezményei között megjelentek a következők:

a tanárok, a gyermekek után, a balesetmentes vezetés, az e-mail cím megadása, a mobilszám megadása.

Aki CASCO-t vált, az 35 ezer Ft-al olcsóbban kötheti meg, mint tavaly. Ez a kötelező biztosításon megtakarított összeg 13 szorosa. Természetesen ez az árcsökkenés is az árháborúnak köszönhető, ami a biztosítók között játszódik.

Azok a biztosítók, akik nem csökkentették a KGFB tarifáit, most a CASCO biztosítás alacsony áraival próbálják az autósokat megfogni.

Az idén 14 biztosító hirdette meg kötelező biztosítás tarifáit. Mostantól a motor telejesítménye alapján számolják a díjakat.

Kedvezmények járnak az Internetes kötésért, ami 10%, a nyugdíjasok is 10% kedvezményben részesülnek, az e-mail cím és mobilszám megadásáért is 10% kedvezményt kaphatnak az autósok. A közszolgálati dolgozók 15% kedvezményben részesülnek, azok a szerződők, akiknek a gyermekük 1987 után születtek, mintegy 40%-os kedvezményt kaphatnak.

A PSZÁf figyelmeztető levele után a nagyobb biztosítók már nem használhatják a kettősmércés díjszámítást.

A CASCO biztosítások tömeges váltására is lehet számítani, amit ugyan úgy, mint a kötelezőt a forgami engedély alapján számolnak. Ha kötelező díjat kalkulálunk, automatikusan CASCO díjat is kapunk. Ennek a váltása is olyan könnyű, mint a kötelezőé.

Azok az autósok, akik mindkét biztosításukat egyszerre cserélik le, akár 50 ezer Ft-ot is megspórolhatnak. Azok az autó tulajdonosok is válthatnak CASCO biztosítást, akiknél még hitel áll fenn.

Vissza