A PSZÁF felfüggesztette a Wabardot


Wáberer Györgyhöz tartozó Wabard Biztosító az idei évben nem köthet új kötelező biztosításokat 2009. szeptember 25-től.

Szeptember 25-e előtt biztosított ügyfeleit viszont továbbra is kezelheti. A Wabard biztosító ügyvezető igazgatóját a PSZÁF 500 ezer Ft-os bírságra is megbüntette, a szabályozási rendszer teljes újítására is kötelezték a biztosítót, melyet egy független biztosítási minősítéssel felruházott könyvvizsgáló fog ellenőrizni és ezt a PSZÁF-nak jelenteni.

Folyamatos nyilvántartási, kötelező biztosítás díjkalkulációs, tájékoztatási és adatfeldolgozási rendszer kiépítését kell véghez vinnie decemberig a biztosítónak különös figyelemmel a KGFB-re. A belső ellenőrzésre is komoly ráfordítást és fejlesztést kell véghezvinni, az ügyfelek tájékoztatásának a hiányát, a kötelező biztosítás díjfizetések pontos időtartamának és összegének szerződésben történő leírásának hiányosságát meg kell szüntetnie.

Biztos, hogy a Wabard nem tud az idei kötelező biztosítás kampányban részt venni, nagyon sok hibát kell kijavítaniuk. A tavaly indult biztosító nagy karriert futott be, mivel alacsony kötelező biztosítás árai vonzották az ügyfeleket.

A meglévő kötelező biztosítás szerződéseknek a Wabard hiánytalanul eleget tesz, fizet. És igyekszik a hibákat minél hamarabb rendbe hozni és a felügyeletnek is eleget tenni.

Vissza