A PSZÁF figyelmeztetése!


A PSZÁF figyelmeztette az alkusz cégeket, hogy ellenőrizzék a kötelező biztosítás kedvezmények valódiságát biztosítás kalkulátorukban.

A PSZÁF még a KGFB díjhirdetés előtt arra kötelezte a biztosítókat, hogy a kötelező biztosítás díjait úgy kell meghirdetni, hogy azt az ügyfél a forgalmi és a tarifa alapján maga is ki tudja számolni. Mivel az alacsony KGFB díjak megjelenése után az autósok nagy számban váltanak, a PSZÁF nagyon fokozottan ellenőrzi a szerződéseket és a kötés menetét.

A kötelező biztosítás kapcsán a PSZÁF most is egy körlevelet bocsátott ki, ezt most az alkuszok részére. Felhívja a figyelmet arra, hogy egyre többen vanak azok a gépjármű tulajdonosok, akik már nem évvégén váltanak, hanem jövő év közben. A biztosítóknak és alkuszoknak ki kell szűrniük, ha ezek közül az autósok közül valaki mégis most kötné a biztosítását.

Arra is figyelmeztet a felügyelet, hogy a kedvezményeket jogosultan veszik-e igénybe az ügyfelek, a kötelező biztosítás kalkulátorban. A PSZÁF fokozottan figyeli a piac eseményeit és szereplőit.

Vissza