A román Astra Biztosító belépett a magyarországi piacra


A magyar piacra belépett az Astra Biztosító. A KGFB piacán egy új szereplő jelent meg. Ez a biztosító Románia legnagyobb biztosító társasága.

Alacsony kötelező biztosítás áraival hátra fogja utasítani a hazai biztosítókat, vélik a szakemberek. Egy agresszív biztosítóról van szó, aki felforgathatja a biztosítási piacot. Az Astra Biztosítót a magyar autósok nem ismerik, így az alacsony áraival szeretne minnél több ügyfelet szerezni magának.

Az árversenyt biztos, hogy az Astra nyerte a meghirdetett tarifáival. Ő kínálta a legalacsonyabb árakat a kötelező biztosítás kampány kezdetekor. Az új számítás, miszerint már a motor telejsítménye alapján számolnak a biztosítók, már alapjaiban ez is átrendezi a piacot. Sokan más díjszámításba keülnek majd.

Tömeges váltásra lehet számítani.

A magyarországi biztosítók először tavaly termeltek nyereséget. A különadó és a törvény módozatok is több kifizetést róttak a biztosítókra. Mivel a kötelező biztosítás díjakat csökkentették a mozgástér igazán megnőtt.

Az Astrára visszatérve, lehet hgy a legolcsóbb tarifákat adta meg, de eddig nem nála kötötték a legtöbb biztosítást. Az emberek még bizalmatlanok az új biztosítóval szemben.

Vissza