A valótlan kötelező biztosítás adatokért perelnek a biztosítók


Mindig valós adatokat írjunk, még akkor is, mikor biztosítás kalkulátorral kötjük meg a KGFB-t. Minden esetben igazat állítsunk, különben később a biztosítók beperelhetnek bennünket.

A kötelező biztosítás kalkulátorok kérdésére, hogy van-e a családban 17-24 éves fiatal, aki jogosítvánnyal rendelkezik, a válasz igaz legyen. A kötelező biztosítás így 50%-al is megemelkedhet, de ez még semmi a több millió Ft-hoz képes, melyet a nyakunkba varrhatnak a biztosítók.

Ha a kárt a gyermek okozza, a biztosító a károsultnak törleszt, majd azt behajtaná az ügyfelen, ha letagadta, hogy van fiatal a családban, aki jogosítvánnyal rendelkezik.

A kérdést azért teszik fel a KGFB kalkulátorokban, mert ez az a korosztály, aki a tapasztalatlansága miatt több kárt okoz az utakon.

A biztosítók az eddigieknél sokkal szigorúbban veszik a jogszabályok betartását. Ez amiatt is lehet, hogy a PSZÁF is nagyon komolyan figyeli a biztosítókat. Aki vét, rögtön lecsap és pénzbírságra ítéli a biztosítót.

Az elemzők úgy vélik, hogy mindenkinek érdemes váltani biztosítót. Aki marad és hűséges, majdnem biztosan rosszabbul jár. Aki biztosítást vált, 10 ezreket spórolhat.

Vissza