Aki simlis, rosszul jár a kötelező biztosításban


Az a fővárosi, aki a vidéki rokonát tüntette fel mint autótulajdonos, most pórul jár, ugyanis az új törvény szerint már az üzembentartó kötheti csak meg a KGFB-t.

Még csak 3 nap telet el a kötelező tarifa megjelenésétől, de már most nagyon sokan kötöttek kötelező biztosítást. A hírek továbbra is a kötelező biztosítás alacsony tarifáiról, díjairól szólnak.

Körülbelül 60 ezer autós rosszabbul fog járni, mert ők az olcsóbb KGFB tarifa reményében a vidéken élő rokonait adták meg tulajdonosként. Viszont mostantól az üzembentartó az, aki a biztosítást kötheti meg a biztosítóval. Ők ezért most magasabb díjjal számolhatnak és a bónusz fokozat is A0 lesz.

Viszont, ha továbbra is a vidéki rokont teszik meg most üzembentartóként, akkor az ingyenes fővárosi parkolásról kell lemondaniuk.

A felmérések azt mutatják, hogy az első alkusz rohamozók a Suzukival rendelkező autósok. Az olcsó KGFB árak miatt a Suzukisok hatszor annyian látogatják a biztosítási alkusz cégeket.

Az Astra Biztosító a legjobb árakat határozta meg, tehát az autósok nagy része biztosan kötni fog náluk. Az Allianz Biztosító az online rendszerre összpontosít 100%-ban. Az MKB-t az első két napban az autósok 7%-a választotta. Az Uniqa és az Aegon nem tudja a tavalyi jó szereplését megismételni, mert a KGFB díjait nem nagyon csökkentette.

Vissza