Akik biztosítás kalkulátorral kötik a kötelezőjüket, jobban járnak


Az Allianz Biztosító nem tesz különbséget régi és új ügyfelei között. Mindkettőnek -20%-al olcsóbb biztosítást ajánl, ha online köti meg szerződést az ügyfél. Ez az E-KGFB csomag, melyet most indított útjára az Allianz Biztosító.

Itt nem csak a kötelező biztosítását tudja megkötni az ügyfél, hanem más biztosítási ügyintézését is, mint a módosítás, kárbejelentés, díjfizetés. Minden elektronikusan működik.

A KGFB kampánya óriási és minden idők legtöbb biztosítás kötését jósolják. Az árcsökkenés mértéke nagyon nagy volt az egy héttel ezelőtti tarifahirdetéskor. A kötelező váltás már nem minden autósnak az évvégi novemberi időszak, hanem évközben köthetnek azok, akik 2010-ben vásárolták gépjárművüket.

A biztosítóknak ennek ellenére is október 30-án kell a díjakat meghirdetniük. A gazdasági válság miatti nehéz helyzetet figyelembe véve, a társaság úgy alakította ki árait, hogy minél kedvezőbb árakat tudjon ügyfeleinek biztosítani.

Az évek során egyre többen kötötték kötelező biztosítás kalkulátorral a biztosításukat és ez az elkövetkezendő időszakban nőni fog. A biztosító ezért alakította ki az E-KGFB termékét, ahol egyedülállóan csak elektronikusan történik minden, a törvényileg előírt kommunikációs kapcsolattartás is így történik. Az emberek nagy része még mindig az alacsony árakat választja, ezért született az Allianz új díjstruktúrája. Előszőr az alapdíjat adja meg, majd sorra  jön erre a többi elem pótdíjként.

A biztosító hangoztatja, hogy nem tesz különbséget a régi és új ügyfelei között, mindenki elérheti az E-KGFB termékét, mellyel -20%-ot takaríthat meg.

Az Allianz szervezeti átalakuláson ment keresztül, minek következtében hatékonyabban szolgálja ki ügyfeleit, emellett az utóbbi időben csökkentek a közúti balesetek, így a károk is, ezért tudta csökkenteni ennyire árait.

Az autósok már 15% kedvezményért is váltanának, de ekkora díjcsökkenésre senki sem számított. Az Allianz az egyik biztosító, amely a legkedvezőbb díjtarifákkal rukkolt elő. Ennek ellenére a szolgáltatás megfelelő nyújtása az autósok felé a legfontosabb feladata.

Az Allianz Magyarország vezető gépjármű biztosítója. A tavalyi 1,5 millió biztosítás váltás 28%-át szerezte meg.

Mostantól a biztosítók a motor teljesítménye alapján számolnak. Nagyon sok esetben a forgalmi engedélybe rosszul lett bejegyezve a teljesítmény, melyet az autósoknak kell kijavíttatni, különben a díjszámítás helytelen lesz.

A díjbefizetést már 60 napig lehet befizetni, a türelmi idő pedig 45 nap lett.

Vissza