Árzuhanás a KGFB-ben!


A szombati díjhirdetés is rekordot döntött. A magyarországi 14 biztosító mintegy 68 oldalon át hirdette kötelező biztosítás tarifáit. Az új KW alapú díjszámítással megindult az ügyfelekért a harc a biztosítók között.

A biztosítók több kedvezményt is nyújtottak az alacsony tarifák mellett. Ilyen a gyermekek után járó kedvezmény, az e-mail cím megadása, a balesetmentes vezetés, a tanárok is kaphatnak az idei évtől kedvezményt.

A PSZÁF megtiltotta biztosítóknak a kettős mércével kalkuláló tarifákat. A díjakat tovább úgy csökkentették, hogy a gyorshajtás után már 30 ezer Ft volt a büntetés és szemme láthatóan csökkenést mutatnak a balesetek számai ennek hatására. Így a biztosítók erre is kedvezményt adhatnak.

Az új számítással, a kisebb teljesítményű autók KGFB díjai csökkentek, de a nagyoké nem változott. Tehát a KW alapú számítással az autósok jól jártak. Az idei évtől a kötelező biztosítás átváltásának időszaka az autósok 10%-nak jővő évre esik. A 2010-ben vásárolt autóknak a vásárlástól számított egy évre esik a biztosító váltásának időszaka. A többieké marad a november.

A biztosítók az idén a csökkentett biztosítás díjakkal 15%-os átlag csökkentést hajtottak végre. Az alacsony díjtarifák hétfőtől lesznek elérhetők mindenki számára az online kötelező biztosítás kalkulátor segítségével. Az alacsony KGFB díjak miatt újabb rekord átkötést várnak a szakemberek.

Vissza