Az Allianz és az Astra büntetést kapott


A PSZÁF az októberben meghirdetett KGFB tarifák miatt nyolc biztosítót büntetett meg! Az Allianz és az Astra Biztosítónak komoly bírságot kell fizetnie, a többi biztosítónak pedig újra meg kell hirdetnie a tarifáit. Az Allianz és az Astra bírsága 1-1 millió Ft.

Az Allianz azért kapta a büntetést, mert a magyar Hírlapban megjelentetett kötelező díjait hibásan jelenette meg, majd az utolsó oldalon javíttatva tüntette fel. Tehát büntetést a tartalmi hibáért kapta.

Az Astra Biztosító is hibásan jelentette meg több táblázatát. Ő is ugyan úgy az utolsó lapon teljesen elkülönítve a KGFB díjtáblázatoktól helyesbíttette.

Az Aegon Biztosító olyan kedvezményeket jelölt meg, melyek bem ítélhetők meg a gépjármű tulajdonosok részéről, ezen kívül a bonusz malusz besorolást sem tette közzé. A Generali Biztosító nem állapított meg alapdíjat a 180 Kw teljesítményű autókra.

Az Union Biztosító a kötelező biztosítás számításhoz szükséges képletet nem tartalmazza, az Uniqa Biztosító pedig nem tette egyértelművé a partner kedvezményt. A Wabard Biztosítónak a gépjármű flotta hirdetményi feltétele nem volt a törvénynek megfelelő.

Vissza