Az első KGFB díjat már a szerződéskötéskor fizessük is be


Az alacsony kötelező biztosítás díjak miatt most rekord mennyiségű szerződéskötés várható. Ezt a mennyiségű szerződést feldolgozni igen sokáig tart, így biztos, hogy több biztosítónál az első esedékes csekkeket hónapokkal később tudják csak kiküldeni. Ez nagy gond, ugyanis addig is történhetnek balesetek. Sőt a külföldi utakhoz a zöldkártya kötelező!

A Generali Biztosító úgy véli, az a legjobb, ha a kötelező biztosítás szerződésének megkötésekor befizetjük az első esedékes díjat. A Generali úgy véli, hogy az árversenynél sokkal fontosabb, hogy az ügyfeleket teljes mértékben ki tudja szolgálni.

Ennek érdekében lakásbiztosítási és kötelező biztosítási csomagot vezetett be. Ha valaki a kettőt egybe köti meg a biztosítónál, akkor a KGFB díjából két havit spórolhat meg a lakásbiztosítás díjából pedig három havit. Tehát a társbiztosításokon van a hangsúly.

A Generali automatizált folyamatokat hozott létre, így már tavaly sem volt gondja a 240 ezer kötelező biztosítás szerződésének feldolgozásával és pontosan ki tudta küldeni az összes ügyfélnek a csekket.

Amiatt, hogy a tavalyi nagy átkötéskor nem tudták időben feldolgozni a sok biztosítást és a csekkeket sem tudták időben kiküldeni, ezért két biztosítót fel is függesztett a PSZÁF. Végül az alkusz cégeknek kellett a csekkeket kiküldeniük.

Az embereknek nagyon fontos, hogy az alkuszokon keresztül vagy a biztosító elérhető legyen számukra.

Nem biztos, hogy az alacsony díjak a jók. Volt már rá példa, hogy az alacsony díj nem fedezte a károkat, vagy hogy a biztosító vált fizetésképtelenné.

Ha kár történik, a Generálinál biztos, hogy az esetek nagy részében már két napon belül megtörténik a kárfelvétel. Öt napon belül pedig az ügy le is zárulhat.

Vissza