Azok is köthetnek kötelezőt, akiknek az évfordulója nem január 1.?


Egyes alkuszok téves véleménye szerint, azok a gépjármű tulajdonosok, akik 2010-ben vásárolták autóikat a biztosító váltás időszaka évközben lesz, viszont a kármentességi kedvezmény miatt nagyon jól járnak, ha most kötik meg biztosításukat, csak éppen későbbi hatállyal.

Ők figyelmen kívül hagyják a PSZÁF kifejezett figyelem felhívását!

Az első öt nap elteltével a számok azt mutatják, hogy különböző alkuszcégek honlapján mintegy 2 millió autós használta a biztosítás kalkulátor nyújtotta lehetőségeket.

A díjak minden eddiginél alacsonyabbak, így az autósok ösztönözve vannak a KGFB váltásra. Minden eddiginél nagyobb számú kötelező váltásra számítanak a szakemberek.

A kötelező biztosítás időszaka a 2010-ben vásárolt autók számára a következő évben lesz. Viszont, hogy a kedvező kármentességi kedvezményt igénybe vehessék, akár most is megkötheti, csak későbbi hatállyal. Így akár 50%-os kedvezményben is részesülhet. Az új díjat csak a váltási időszak lejárta után veheti igénybe, addig a régi díjat kell fizetnie.

Az idén a biztosítók több ügyfélre tehenek szert, nem csak az alacsony kötelező díj miatt, hanem, mert az AIM Biztosító kivonult a biztosítási piacról és 39 ezer ügyfél biztos, hogy biztosítást vált majd valahol.

Vissza