Drágább kötelező biztosítás (KGFB)


Az új KGFB törvény miatt drágulhat a kötelező biztosítás. Sok a változás az új törvényben, nem tudni pontosan ez hogy viszonyul majd az átkötési időszakhoz. Megváltozott a kötési évforduló, ami eddig az év vége volt, mostantól a gépjármű vásárlásának az időpontja a mérvadó.

Fontos, hogy a biztosítók ezek után is meghirdessék kötelező biztosítás tarifájukat, ami egy évig él, mint eddig. Ügyfeleiket is értesíteniük kell, ha netán biztosítót szeretne váltani.

Kártörténeti nyilvántartás a bonusz malusz rendszerben, amit a biztosítók vezetnek.

Még nem tisztázott a változás sem, hogy mostantól a kötelező biztosítás díját már más alapján számolják, mivel a kisebb köbcentis autó, nagyobb teljesítménnyel bír már az újabb és újabb fejlesztések végett az autóiparban. Az utóbbi időben a szakemberek észrevették, hogy a nagyobb rétegnek a KGFB kötésekor az alacsony ár számít, de egy bizonyos rétegnek a biztosító megbízhatósága a fontosabb.

Az online rendszeren keresztüli kötelező biztosítás kötések száma is megugrott az utóbbi időben. Egyre nő az internetezők száma, így a kötelező biztosítás kötések is itt zajlanak majd nagy számban.

A CASCO biztosításoknál is fontosak az árak az ügyfeleknél, de a kiegészítő szolgáltatások is sokat vetnek a latba.

Vissza