Drágul a kötelező


A kötelező biztosítás liberalizációja lehetővé teszi a biztosítóknak az évközi díjak módosítását. A tervek szerint erősődő versenyre számítottak az illetékesek, ezzel ellentétben áremelkedés következett be.

Egyes biztosítók, már márciusban emelték az árakat. Ezt azért tudják könnyebben megtenni, mivel az évközi váltások jelentősen alacsonyabb szinten állnak, mint a novemberi kötelező kampány esetében. A felügyelet honlapján jól látható, hogy az első tapasuztalatokat követően, szinte minden biztosító módosította a díjait az év első negyedév végén, vagy a második negyedév elején.

Több biztosítót hibás, vagy nem megfelelő díjhirdetésért marasztalt el. A leggyakoribb hiba, a bónusz fokozatok kiszélesítése, a törvényi lehetőségeken túl. A balesetmentes vezetőket, főleg B10-ben külön is jutalmazták, amelyet a felügyelet törvényellenesnek tartott.

Az Aegon egyes területeken emelte, míg más esetekben csökkentette a díjait, az Astra Biztosító pedig flotta díjakat is kínál a KGFB területén, eddig ez nem létezett a portfoliójukban. A Generali és a Genertel Biztosító tarifatáblázatait a Pszáf határozat miatt volt szükséges megváltoztatni, és megszűnt a miniCASCO bázis termék.

A K&H Biztosító nem emelt a díjakon, de bevezette a minimális kötelező biztosítás díjat. A Köbe emelt, a Posta visszavonta a bónuszfokozatokhoz járó kedvezményeit, az MKB pedig csökkentette a kedvezményeinek a mértékét. Érdekesség, hogy a robbanó anyagot szállító gépjárművek szorzója 10-ről 100-ra emelkedett.

Vissza