Élénkül a KGFB váltás


A biztosítók minden szerződőnek kiküldték a kötelező biztosítás indexlevelet, amelybek szinte minden esetben emelésről szóltak, holott ha valaki újra köti a biztosítójához a szerződését, annak jelentős kedvezményben lehet része.

A kötelező biztosítás kakulátor egyértelműen mutatja, hogy a biztosítók büntetik a hűséget. Az új szerződőknek szóló kedvezményeket nem kapják meg a régi ügyfelek automatikusan, azt újra kell kötniük. Az ügyfelek döntő többsége nem is új biztosítóhoz, hanem a régihez szerződik vissza.

A biztosítók erőviszonyaira hatással van a PSZÁF korábbi határozata, ahol egyes kiegészítő biztosításokat kivont a forgalomból. A legkomolyabb tényező még mindig a CASCO és kötelező biztosítás együttkötés, hiszen ezzel akár tízezer forintot is meg lehet takarítani.

A KGFB-ben folyamatos vonzerőt jelent a CASCO együttkötés. Idén akár 30-60% kedvezmény is elérhető a kötelező díjával együttkötés esetén, ráadásul a CASCO-ból is jelentős kedvezményt lehet kapni. A kampáyn előtti időszakot figyelembe véve, 30%-ot esett az átlagdíj. A CASCO-val rendelkező autók átlagéletkora egyre nő és az átlagdíj folyamatos csökkenése is serkenti a kötési hajlandóságot.

Vissza