Eltűnhet a kötelező biztosítás és a Casco?


Lehetséges, hogy a vezető nélküli jármű forradalmasítani fogja a közlekedést és a társadalmakat? Az amerikai Nevada államban már a vonatkozó jogszabályok megengedik, hogy a közutakon autonóm járművek közlekedhessenek.

Ebbe mind a technológia, mind a technológiának a szociológiai következménye is közre játszik. Vagyis autók továbbra is közlekedni fognak, az emberek továbbra is részesei lesznek a közlekedésnek, de az autó és az emberek közötti viszony jelentősen meg fog változni. Ahogyan változásra lesz szükség a kötelező területén.

A különféle technológiával és elektronikával felszerelt jövő autói egy csapásra megváltoztatnák a baleset és a biztonság fogalmát. Ami nem is olyan futurisztikus, hisz a Google erre a célra kifejlesztett autója 300 000 kilométert tett meg egyetlen apró balesettel. Minden szabályt betartott, valóban megállt a Stop táblánál, betartotta a sebesség határokat.

Képzeljük el, mi történik a biztosítókkal, ha valóban bekövetkezik a teljesen biztonságos közlekedés. Lesz-e szükség kötelező biztosításra? Lesz-e szükség Casco biztosításra?

Meg lehet még ezek csak a távlati tervek, az egyre másra megjelenő kísérleti vezető nélküli autók azt sejtetik, hogy ez a jövő egyszer szükségszerűen bekövetkezik.

S, akkor a kötelező és a Casco biztosítás a világon mindenhol teljesen más értelmet nyer.

Vissza