Generali kötelező biztosítás 2013


A Generali Biztosító a 2013-as kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kampányában több újdonsággal érkezett, amelyben a legérdekesebb innováció a másik három biztosító által is megjelentetett bónuszvédelem biztosítás volt. A Bonus Garancia 50 ezer forintos kárig alkalmazható és 1.390. Ft/év díjon érhető el.

A Bonus Garancia bónuszvédelem biztosítás garantálja az autó üzembentartójának, hogy az autóval más által elkövetett károkozásért a biztosító áll helyt, így nem az üzembentartó KGFB szerződésének terhére történik a kárrendezés, így megszabadul a károkozás okozta bónuszfokozat elvesztésétől. A kötelező biztosítás kalkulátor részletes tájékoztatást nyújt az ügyfeleknek, hogy ez a védelem milyen feltételek mellett nyújt fedezetet.

A Bonus Garancia azért hasznos, mivel a KGFB díjak mértéke függ a bónusz besorolástól és a közelmúltban okozott károktól is. Az üzembentartó elemi érdeke, hogy megtartsa a kármentességet, hiszen egy károkozással helyből két helyet lép vissza a M4-B10 közötti bónusz-malusz listán, és a kártörténeti nyílvántartásba bekerül a károkozás is. A kármentes vezetés és a minél jobb bónuszfokozat összességében 20-30% különbséget is jelenthet a díjakban.

A bónusz-malusz rendszerben az egyes fokozatok között 5%-os különbség van. Így aki egy B6-os bónusszal szenved kárt, az a következő évtől B4 fokozatba kerül, a baleset nélküli B7 helyett. A különbség csak itt 15%-nyi, és a kármentes vezetésért kapott kedvezmények elvesztése ebben még benne sincsen.

Vissza