Jobban csökkentek a KGFB díjak, mint gondoltuk


Az első összesítésből kiderül, hogy a hajnalban meghirdetett kötelező biztosítási díjakban azok nyernek, akik Budapesten vagy az aglomerációban élnek, közszolgák, vagy kármentesek. A külön biztosítás kötésért további kedvezmények járnak.

A biztosítók jelentős kedvezményeket adnak, ha átkötjük CASCO-, illetve lakásbiztosításunkat. Akik online kötelező biztosítás kakulátort használnak, szintén jól fognak járni hiszen plusz kedvezményeket kapnak. Például az Uniqa 50%, míg a Signál 20% online kedvezményt kínál, a K&H Biztosító pedig 25%-ot ad a kármentességért cserébe.

A budapesti és a környékén élők 5-15%-al fizethetnek kevesebbet az Aegon-, és az Union Biztosítóknál, a Wáberer pedig 10%-ot kínál a vidékieknek, míg a Köbe 15%-ot ad a közszolgáknak. A Wáberer új szolgáltatást kínál a bónuszunk védelmében, ugyanis, ha az autót más vezeti és kárt okoz, a besorolásunkat biztosítással védhetjük.

A biztosítók nekifeszültek a CASCO és lakásbiztosításoknak is, hiszen jövőre ezeket a termékeket is 10-15%-os biztosítási adó fogja terhelni, viszont az idei szerződéseket még nem. Ezzel akár 30-60%-os kedvezmény is elérhető lesz ebben a szegmensben.

Az adók bevezetése nem gátolja a biztosítókat, hogy tovább csökkentsék a díjaikat. A csökkentés alapja idén is az 5%-os autóhasználat csökkenés, amely trendé kezd válni. 2013-as kötelező biztosítások tekintetében is a csökkenő díjak a jellemzőek.

Vissza