Kemény küzdelem az autósokért


A KGFB kampány kezdete óta mintegy fél millió gépjármű tulajdonos kötötte már meg a kötelező biztosítás szerződését. Rekordokat dönt a díjkalkuláció is, melyet már 2 millióan használtak. Ahogy ezt az előző évek is mutatták, az emberek mindig az utolsó hétre hagyják a szerződés megkötését, tehát a nagyja még csak most jön.

Másfél millió biztosítás váltást jósolnak a szakemberek. Természetesen Magyarország területén ez nem egyenletesen fog eloszlani. Eddig Pest megye az, ahol a legtöbben használták a kötelező kalkulátort és kötöttek már kötelező biztosítást. Úgy jósolják, hogy az autósok 75%-a fogja innen megkötni a biztosítást. Budapestről 66%-ot várnak, majd Fejér megye 64%-a.

Az autósok 50%-a biztosan fog KGFB-t váltani, mivel a díjak alacsonyak. Mintegy 17 ezer Ft alapdíjjal számolnak. tavaly ez az összeg 25 ezer Ft volt.

Már olyan adatok is ismertté váltak a kampány során, hogy az eddigi legidősebb, 95 éves férfi már megkötötte kötelező biztosítását és a tavalyi díján 5000 Ft-ot spórolt. A legnagyobb megtakarítás, 318 ezer Ft volt, melyet egy budapesti férfi spórtolt meg a kötelező váltással. De akadt olyan is, aki csak 49 Ft-ot.

Nem csak a kötelező biztosítás díjai csökkentek hatalmasat, hanem a CASCO díjai is. A tavalyi 90 ezer Ft-hoz képest, most 50 ezer Ft-ba kerül. Így 35 ezer Ft-ot spórolnak meg az autósok egy átlagdíj során.

Vissza